Αρχική arrow ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Οταν έκρυψαν τα αγάλματα από το μένος του Πολέμου Εκτύπωση E-mail
29.10.09

Με το ξέσπασμα του Πολέμου, η βύθιση του Κούρου στα έγκατα της αθηναϊκής γης ήταν ένα μέτρο διαφύλαξης και προστασίας αρχαιοτήτων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Κατάδυση στα άδυτα του Βυζαντίου Εκτύπωση E-mail
18.10.09

Tα μυστικά που κρύβονται στα έγκατα της Αγίας Σοφίας έρχονται στο φως πρώτη φορά. Μια ομάδα Τούρκων κινηματογραφιστών με επικεφαλής τον σκηνοθέτη Γκιοκσέλ Γκιουλένσοϊ που εξασφάλισε τη μοναδική άδεια από το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού για να επισκεφθεί τα «άδυτα» της Αγίας Σοφίας

Τελευταία ανανέωση ( 18.10.09 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Αποτύπωμα "δείχνει" άγνωστο πίνακα του ντα Βίντσι Εκτύπωση E-mail
14.10.09

Δακτυλικό αποτύπωμα που εντοπίστηκε σε πίνακα αγνώστου καλλιτέχνη, ο οποίος πωλήθηκε για 19.000 δολάρια το 1998, ίσως αποδείξει ότι πρόκειται για αυθεντικό έργο του Λεονάρντο ντα Βίντσι.

Τελευταία ανανέωση ( 14.10.09 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
«Μου αρνήθηκαν τον δανεισμό των Γλυπτών» Εκτύπωση E-mail
03.10.09
 

«Θα επιστρέφατε τα Γλυπτά του Παρθενώνα τώρα που άνοιξε στα πόδια της Ακρόπολης ένα νέο μουσείο το οποίο ανταποκρίνεται σε όλες τις απαιτήσεις ασφάλειας και συντήρησης;». Η ερώτηση του δημοσιογράφου της γαλλικής «Figaro», Ερίκ Μπιετρί-Ριβιέρ, προς τον δι ευθυντή του Βρετανικού Μουσείου Νιλ ΜακΓκρέγκορ, εμπεριείχε θέση.

Τελευταία ανανέωση ( 03.10.09 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Πέθανε η «Λούσι» που ενέπνευσε το τραγούδι των Beatles Εκτύπωση E-mail
28.09.09

Έφυγε σήμερα από τη ζωή η Βρετανίδα που είχε εμπνεύσει τους Beatles να γράψουν το «Lucy in the sky with diamonds», ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια τους.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Βρήκαν... τα θεϊκά αδέλφια Εκτύπωση E-mail
18.09.09

Δύο υπέροχα κεφάλια κολοσσικών αγαλμάτων, μοναδικής τέχνης, έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη της Ισμήνης Τριάντη στο Ακτιο Πρεβέζης.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ανακάλυψη σπάνιας νωπογραφίας σε εκκλησία στη Λ'Άκουϊλα Εκτύπωση E-mail
16.08.09

Μία νωπογραφία (φρέσκο) ξεχασμένη επί αιώνες ήλθε στο φως σε μία από τις εκκλησίες στην Όννα, το μαρτυρικό χωριό στα περίχωρα της Λ' Άκουϊλα, που επλήγη σοβαρά από τον καταστροφικό σεισμό του περασμένου Απριλίου, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
"Έφυγε" χτυπημένη απ τον καρκίνο η Ναόμι Σίμς Εκτύπωση E-mail
05.08.09

Η Ναόμι Σίμς, μια από τις πρώτες μαύρες γυναίκες μανεκέν στον κόσμο που σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία στις εκατοντάδες εμφανίσεις της στην πασαρέλα αλλά και σε δεκάδες εξώφυλλα σε περιοδικά στη δεκαετία του 60, πέθανε την Τρίτη σε ηλικία 61 χρόνων

Διαβάστε περισσότερα...
 
Λογόκριναν φιλμ του Κώστα Γαβρά για τον Παρθενώνα Εκτύπωση E-mail
25.07.09

Σε περικοπή μίας σκηνής από το φιλμ που είχε ετοιμάσει ο Κώστας Γαβράς για την ιστορία του Παρθενώνα -και προβάλλεται στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης- προέβη η διοίκηση του Μουσείου σε συνεννόηση με το υπουργείο Πολιτισμού.

Τελευταία ανανέωση ( 26.07.09 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Οικισμός της Μέσης Εποχής του Χαλκού αποκαλύφθηκε στην Κύπρο Εκτύπωση E-mail
23.07.09

Αποκαλύφτηκαν τα κατάλοιπα οικισμού της Μέσης Εποχής του Χαλκού, που χρονολογούνται γύρω στο 2000-1500 π.Χ, στην τοποθεσία Τρουλιά.

Διαβάστε περισσότερα...
 
"Αντίο" στο βασιλιά της ποπ Εκτύπωση E-mail
08.07.09

Στην τελευταία του κατοικία σε κοιμητήριο του Λος Αντζελες οδηγήθηκε το απόγευμα ο Μάικλ Τζάκσον. Το θρύλο της ποπ, αποχαιρέτησε η οικογένειά του σε ιδιωτική τελετή, στο κοιμητήριο Φόρεστ Λον, στο Χόλιγουντ.

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 11 12 13 14 15 16 17 18 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 277 - 299 από 402

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote